בשנים האחרונות, הדיקור הסיני מלווה את הרפואה הקונבנציונלית בטיפולים למחלות שונות ותופעות מגוונות…
כן כן, גם בתקופת הקורונה…
אז, מה זה בעצם דיקור?
דיקור סיני (בלועזית: אקופונקטורה- (Acupuncture מורכב מהמילים הלטיניות Acus(מחט) ו-Pungere (לדקור). הדיקור הינו אחת משיטות הטיפול ברפואה הסינית שנועדה, בין היתר, לטפל ולאזן בין גוף לנפש.
במקור השתמשו לדיקור במגוון רחב של כלים: חלקי בעלי חיים – קרניים, עצמות, חלקים של אבנים וכו'. היה נהוג להשתמש במחטי כסף לפיזור מצבי עודף ובמחטי זהב לחיזוק. כיום משתמשים בעיקר במחטים העשויות פלדת אל-חלד דקות מאוד – להמחשה , פחות מעובי של שערה אשר מוחדרות בנקודות מסוימות בגוף כדי לטפל במגוון רחב של בעיות רפואיות.
איך זה עובד?
לפי הרפואה הסינית הגוף מרושת במסלולי זרימה שמחברים בין האיברים הפנימיים לחיצוניים – הם נקראים מרידיאנים – רוב נקודות הדיקור נמצאות על גבי המרידיאנים – באמצעות הדיקור או הגירוי של הנקודות אפשר לסייע לגוף בתהליך ההחלמה, לטפל בבעיות מקומיות, להשפיע על בעיות לאורך המסלול של המרידיאן וכמובן לטפל בבעיות פנימיות.
איך עושים את זה?
לאחר שלב האבחון ותשאול המטופל נבנית תכנית הטיפול. במהלך הטיפול, השילוב בין נקודות הדיקור חשוב מאוד. המטפל מחדיר קלות את המחטים למספר נקודות לאורך המרידיאנים, תוך בחירת מספר נקודות שהקשר ביניהן או שילובן יסייע לריפוי המחלה או להקלה על התופעה עמה מתמודד המטופל. בנוסף, ישנן טכניקות שונות בדיקור – אפשר לחמם את המחט, לשלב עם שיטות טיפול נוספות וכיו"ב.
לאילו תופעות מסייע הדיקור?
מצבי לחץ, סטרס, חרדה, כאבי ראש, כאבי שרירים, כאבי גב, פריון, הריון, בעיות עיכול, השמנה, סוכרת, אלרגיות, דלקות, גיל המעבר, תמיכה במצבים אונקולוגיים ולכל המעוניין לשמור על בריאות תקינה לאורך זמן.
למי זה מתאים?
הטיפול מתאים לתינוקות משעת הלידה ועד מבוגרים -צריך כמובן לדעת איך להתייחס לכל אוכלוסייה. אה, וזה מתאים גם לבעלי חיים.
לאחר הטיפול?
בזמן השהייה עם המחטים מערכות הגוף נמצאות בתהליך טיפול אקטיבי שדורש אנרגיה כך שכל מטופל מגיב אחרת לתהליך. לכן, משך זמן הטיפול ומספר המפגשים נקבע פרסונלית בהתאם לסוג הבעיה ולמצבו של מטופל.
במהלך ולאחר הטיפול תחושו רוגע, עייפות ואף חולשה קלה, על כן מומלץ להשתדל לא לאמץ את הגוף כשעה מסיום הטיפול.
ועכשיו, לשאלה הנפוצה ביותר שכל המטופלים שואלים… האם זה כואב?
הדיקור לא אמור לכאוב – בדרך כלל ישנה תחושה של צביטה קלה או עיקצוץ, המחטים לא חלולות כמו במחטים לבדיקות דם, כך שלא אמור להיות דימום בזמן הדיקור- המטרה היא "לפספס" את כלי הדם לא לפגוע בהם.